RÖSTER FRÅN DE SOM HAR TRÄNAT HOS PILATES FOR LIFE

 

GRUPPTRÄNING se texten nedan

ENSKILD TRÄNING >>>

GRUNDKURS PILATES OCH KROPPSHÅLLNING >>>    

 

 

Under några år har jag haft nöjet att träna Pilates i grupp för dig Charlotte.

Det är helt fantastiskt att med din milda guidning få träna och aktivera alla inre muskler som är så lätta att glömma. Avslappningen är en resa i sig. Ibland somnar jag som en stock och ibland följer jag med. Det som är så bra är att allt är OK!
Det är också fantastiskt att följa din anpassning till de förhållandena som vi har haft sedan våren 2020. Du har inte ställt IN, hon har ställt OM. Nu kör vi träningen hemma framför datorn eller telefonen, samtidigt som vi naturligtvis längtar till att träffas igen.

Tack Charlotte, du är en Pärla och hoppas att du kommer att hålla på många år till (inlove)
Ulla Peterson

 

 

 

Pilates for Life och Charlotte betyder mycket för mig och mitt välbefinnande!! 

Jag började i Nackkursen 2018 och fick där kunskap om hur min skada på nacken påverkar mig och hur jag ska agera för att kunna lindra smärtan och må bra igen. Med hjälp av kunskap och rörelser har jag fått tillbaka min rörlighet och slipper ha ont.

Därefter har jag fortsatt att träna två gånger per vecka under ledning av Charlotte. Jag har återfått rörlighet i kroppen och all smärta är borta. Har nu verktyg för att korrigera hållningen som är så viktig för att nacken ska må bra.

Under pandemin har Charlotte sänt sina pilatespass streamade i en sluten Facebook grupp. Varje pass är direktsänt och unikt för denna sändning. Passen finns kvar i 24 timmar i Facebook vilket är mycket bra. Det ger en stor flexibilitet att kunna genomföra passet när det passar mig.

Charlotte är fantastisk med sin entusiasm i varje pass framför kameran trots att vi inte är på plats och hon inte får någon direkt återkoppling. Hon sprider så stor glädje och bjuder på sig själv. Peppar oss med rörelser och massor med omtanke. Vi som tränar och deltar i passen känner oss som att hon är med oss i det rum där vi befinner oss.

Lycka till i ditt fortsatta arbete. Må du aldrig tröttna och sluta.

Britta Lundmark

 

 

Kan åter njuta av ridningen

Pilates hos Pilates for Life har för mig har varit min räddning! Hög arbetsbelastning en längre tid gjorde att jag fick värk. Inte förrän jag började med Pilates märkte jag hur spänd jag egentligen var. Detta har ju min häst också märkt och numera njuter vi mycket mer av ridpassen

Monica Andersson

 

 

Min kroppshållning och rörlighet har förbättrats väsentlig 

Pilates har blivit en del av mitt liv. Jag började hos Charlotte för 8-9 år sedan, då 70 år gammal, med dålig kroppshållning och försämrat rörlighet särskild i höfterna och tårna. Jag har varit ganska aktiv under de flesta av mina år och testat olika sporter på motionsnivå, badminton, ridning, callanetics, Yoga, gått på gym, cyklat mm.

 Efter pensioneringen blev det för lite träning. Jag förstod, att om jag skulle klara mig på egen hand livet ut, måste jag hitta ett sätt att hålla kroppen smidig och rörlig och hålla kvar eller bygga upp min muskelstyrka. Jag hade funderat på att testa Pilates. Jag upptäckte att Pilates for Life fanns i min närhet, så jag kontaktade Charlotte och bokade tid.

 Det jag gillar med Pilates är, att det är lugna träningspass, nästan meditativt och ändå effektiv träning, som ibland ger mig träningsvärk. Under Charlottes vägledning har jag kommit långt med att skapa kontakt mellan hjärna och muskler. Min kroppshållning och rörlighet har förbättrats väsentlig. Jag kommer att fortsätta med Pilates för att gynna min hälsa och mitt välmående. Under Corona pandemin har det varit extra viktigt för mig att träna regelbundet och flera gångar per vecka. Så jag uppskattar att Charlotte sedan länge erbjuder Pilates on-line.

Ingrid Bisgaard

 

 

Variered träning

Timmen med Charlotte är en skön stund varje vecka där jag får sträcka ut och träna stela muskler. Träningen är varierad vilket passar mig utmärkt och varje gång avslutas med en fantastisk avslappning!

Maria

 

 

Mina sömnproblem är som bortblåsta och ryggen bråkar inte med mig mer

Jag blev medlockad av min syster som sa att det var bra för ryttare, detta var för 15 år sedan. Det har med facit i hand visat sig att det var bra för hela kroppen och själen.

När jag startade för 15 år sedan måste jag erkänna att det första halvåret var ett stort frågetecken, vad var detta ? Skam den som ger sig, jag fortsatte att träna på. Idag kan jag inse vad Pilates har gjort för min kropp och själ. Pilates är min livlina. Den gör att vardagen blir lättare att hitta bra balans i kroppen. Har jag någon "krämpa" så tar jag till min kunskap i Pilates och gör de övningar som jag lärt mig på Pilates-kursen.

Mina sömnproblem är som bortblåsta då jag tränat Pilates, "änglavingarna"(= skulderbladen) är på plats. Min rygg bråkar inte med mig efter ett Pilates-pass.

Pilates innebär att jag tränar den delen av kroppen som jag inte tränar annars.

Ett pass på Pilates-kursen innebär att hela kroppen är mjuk,följsam och muskelminnet är aktiverat. Detta gör att hela kroppen och knoppen mår bra.

Mvh Margaretha

 

 

Underverk för min kropp 

Jag är så glad för din träning- ärligt, det har gjort underverk på min kropp! Både I min ridning och rent generellt. Efter mer än 10 år i mitt Mejeri har det slitit på min kropp. Numera tar jag gladeligen fram din pdf träningsblad 2-3 ggr i veckan men bäst är när du livesänder!

Maria Tuvesson Lindgren

 

 

Kroppsmedvetenhet 

Pilates har givet mig mera kropps medveten. For exempel har jag inte tidligera varet opmärksom på, vilken muskler jag använde. Och är mycket uppmärksam på nu, att mina axlar och skulder är sänket så Tack Känner också att jag är blivet mer bevist om min krop når jag rider. Tänker på hur jag sitter o använder min ryg. Är också med åldern blevet mera stel specielt mina ben o knä. Har äfter et tag med pilates träning blevet opmärksom på, at alle muskelgrupper är viktige . Har altid motionerat mycket, men aldrig tänkt på rörligheten för nu, känner den er viktig . Träna blandt annat pilates för att jag vill vara rörlig når jag bliver gammel. Ser på mina foräldre nu, som har jobbat fysisk hårdt i månge år, att dom har stela o har förlorat rörlighet. Min mamma är blivet opererat for spinaltenose och min pappa i handleder på grund av förkalkning . Jag hoppas man kan unvirke sådan, vis jag holder min krop rörlig. Jag kännar att jag mår bättre når jag har tränat.

Jane Sörensen

 

 

Förbättrar ridningen

Ju mer man tränar desto mer inser man hur bra det är och hur mycket det förbättrar både ridning och hälsa.

Lena Göransson

 

 

Träningen ger mig kontinuerlig påminnelse om min lodlinje och stabilitet samt ANDNINGEN

Grannar och vänner introducerade mig till Pilates. Har tidigare genom åren gått på typ “Friskis” och simmat men har inte lyckats få det att fungera så bra och inte heller kontinuerligt och därför slutat. Närheten till hemmet var också en faktor som påverkade valet att börja.

Jag finner att innehållet i träningen håller mig allmänt smidig och har lärt mig att tänka på andning och hållning i alla vardagssituationer. Det tog mig lång tid att vara avslappnad och klara av att spänna center/bäckenbotten, men då det föll på plats stämde alla övningar på ett annat sätt än i början.

Jag brukar skämtsamt säga att det är fantastiskt att under en timme per vecka är det någon/DU/tränaren som berättar för mig att jag skall andas resten av veckan går liksom ändå...

I mitt nuvarande arbete med personlig assistans har mina kollegor flera ggr påtalat att de ser att jag är noga med hur jag använder kroppen vid lyft och liknande. Det bedömer jag vara gott betyg till hur träningen ger mig kontinuerlig påminnelse om min lodlinje och stabilitet samt ANDNINGEN...

Jag är nu i en ålder, 63, där jämnåriga vänner börjat råka ut för diverse fysiska svårigheter, jag är övertygad om att kontinuitet gällande rörelse är en friskhetsfaktor och det får jag bl.a. genom pilatesträningen.

Gunilla

 

 

Ökad rörlighet

Träna Pilates är något jag helst skulle både vilja och faktiskt göra varje dag. Träningen sker under lugna former men med fullt fokus på andning och att hitta rätt muskler. Kroppen känns mjuk och skön efter och rörligheten ökar.

Tina Hermann

 

 

Det är helt fantastiskt! 

Jag börjar få en helt annan rörlighet i kroppen jämfört med tidigare. Rörelser som jag inte kunde tidigare kan jag helt plötsligt göra nu :). Jag brukar reflektera över några gånger per dag hur jag andas och nu förtiden är det väldigt sällan jag kommer på mig att andas fel. Ridningen har också fungerat jättebra! Fast det finns ju mycket kvar att förbättra....

Det är roligt när man träffar andra som har en sund inställning till hästhållning och hästträning. De flest är så fokuserade på prestation och tävling och alla snabb fix metoder. Det är en njutning för själen när man har en glad och positiv häst som bara längtar efter att göra det man ber den om och som svara på minst möjliga invärkningar. Det är bättre än en rosett.

Pilatesträningen för ryttare är helt fantastisk! Tack Charlotte!

Johan Olsson-Släger

 

 

Smidigheten ökar

Pilatesen kommer jag alltid att ha med mej i min ryggsäck. Jag känner att jag får bättre bålstabilitet och smidighet. Och min kroppskännedom tycker jag nog ökar, ju mer jag håller på! Så länge leve pilatesen!!

Lotta Hagstedt

 

 

Både jag och hästen slappnar av

Hade ridkurs för min isländske tränare som tyckte att det hänt jättemkt med skritten på min häst, plus att min häst har börjat slappna av på ett helt annat sätt nu än tidigare då han ofta blev spänd och stressad när det ställdes nya krav på honom. Pilatesträningen för ryttare med fokus på balans, andning, avslappning och kroppsmedvetenhet har hjälpt mig och min väldigt känsliga och uppmärksamma häst, väldigt mkt.

Johanna

Deltagare i fortsättningskursen Pilates för Ryttare

 

Ökad medvetenhet i ridningen 

Är glad att jag upptäckt Pilatesträningen hos Pilates for Life! Min rygg har blivit så mycket bättre! Jag känner mig smidigare och har en större medvetenhet i min ridning! Tack för bra träning!

Liselotte Ohlsson Svedala

 

Som en rörelsemeditation

Pilatesen för mig har betytt en slags rörelsemeditation, att bli medveten om min kropp, känna,vara närvarande, släppa spänningar, bygga på nytt de små små musklerna inifrån och ut. Jag mår jätte bra av att göra pilates och jag känner när jag hoppar över den. Samtidigt så är det som om jag mer och mer tänker pilates i min vardag, kroppshållningen andningen, Charlottes vägledande ord finns kvar i mig.

Jag tycker Charlotte är fantastisk som instruktör och med sin karisma och all erfarenhet.

 Amika

 

 

Rekommenderas varmt

Jag kan verkligen rekommendera Pilates enligt Pilates for Life´´s principer som träningsform, både för ryttare och "vanliga dödliga". Att man utför rörelserna så långsamt och med kontroll ger verkligen effekt och efter varje pass känner man sig som en ny människa. Charlotte är en duktig, pedagogisk och inspirerande instruktör, både i verkligheten och på sin DVD. När kommer uppföljaren? :) 

Varma hälsningar!

Rita Körkkö