LIVESÄND GRUNDKURS PILATES OCH KROPPSHÅLLNING


Stelhet, trötthet och värk i rygg, nacke och axlar minskar med en balanserad kroppshållning tillsammans med medvetenhet om hur man ska använda sin kropp. Onödiga muskelspänningar minskar, du blir mer rörlig och det blir lättare att sitta och stå med bra hållning istället för att sjunka ihop med rundad rygg.
 
Musklerna memorerar det som upprepas ofta. Har du länge haft en dålig kroppshållning så har musklerna som ska bära upp dig inte längre någon uthållighet. Genom att du blir medveten om hur du använder din kropp idag kan du skapa nya förutsättningar för en bättre kropphållning.

I denna kurs får du lära dig effektiva metoder till hur du får en naturligt bra kroppshållning. Du kommer varje vecka få rörelser och medvetenhet om tekniker som succesivt kommer ge dig ett bestående resultat. Du kommer känna dig både starkare och mer rörlig i kroppen och få bättre förutsättningar för att använda din kropp i din vardag och i allt du gör. Träningen består av lugna fokuserade rörelser med enbart kroppen som redskap. Vi tränar samtidigt på andning och närvaro. Kurser i kroppshållning och Pilates har arrangerats i 15 års tid fysiskt.


Några ord från tidigare kurser:

"Det är helt fantastiskt! Jag börjar få en helt annan rörlighet i kroppen jämfört med tidigare. Rörelser som jag inte kunde tidigare kan jag helt plötsligt göra nu :)"

 

"Det är svårt att hitta ord som beskriver rätt det mirakel som har hänt med mig. Mitt lidande, att ständigt ha ont är borta. Jag fick tillbaka mitt hopp och livsglädje och jag har blivit en helt annan människa."

 

"Vill bara TACKA för ett helt UNDERBART träningsprogram. 

 

"Blev helt yr efter första gångerna jag tränade på övningarna, och fick en AHA- upplevelse på hur ostabil jag verkligen är, trots att jag tränar både Yoga och styrketräning"

 

 

"Träning av min kroppshållning har för mig har varit min räddning! Hög arbetsbelastning en längre tid gjorde att jag fick värk. Inte förrän jag började med Pilates märkte jag hur spänd jag egentligen var."Vill du läsa mer från andra som gått kurserna klicka här >>>


Kursens upplägg:

Kursen kommer att hållas i en privat grupp på Facebook. Varje tisdag är det livesänd lektion med övningar och träningsprogram som kommer ligga kvar på sidan. Övrigt kursmaterial kommer att läggas ut i veckorna på gruppens facebooksida.

Livesändning tisdagar kl 19.00-20.00 
Varje tisdagslektion ligger kvar på sidan i 1 vecka
Under kursens gång kommer löpande kursmaterial att placeras på gruppens sida.

Möjlighet kommer finnas att ställa frågor på gruppens sida under kursens gång.

Kursen är öppen för alla oavsett träningsstatus. Du har själv personligt ansvar att du anpassar övningarna till din dags status vilket är fullt möjligt när du följer kursen. Kursen är lågintensiv och inte konditionskrävande. Övningarna görs i huvudsak på golvet eller stående.
Är du osäker på din hälsostatus konsultera läkare innan träning.  


Livesändning Tisdagar kl 19.00-20.00 

Start: 
Nästa kurs startar: 1 november 2022

Längd: 5 veckor

Introduktion: Lördag före kursstart Livesändning kl.13.00-13.20
Uppstart där du har möjlighet att anpassa dina inställningar. Livesändningen kommer ligga kvar till kursstart.


Plats:
Facebookgruppen: Grundkurs Pilates och kroppshållning
I samband med betalning till kursen får du inom kort tillträde till kurs-sidan.

Vad behöver du för att vara med?
Fungerande internetuppkoppling

Dator, mobiltelefon eller läsplatta där du kan följa med på Livesändningar på gruppens facebooksida.

Plats för träningsmattta/liggunderlag

Instruktör: Charlotte Almö Pilatesinstruktör med 20 års erfarenhet, Spec. kroppshållning och rörlighet 

Pris:  600 kr inklusive kursmaterial


Anmälan och betalning:
Sista anmälningsdag:  Senast första kursdagen

Anmälan är bindande.

Pilates for Life förbehåller sig rätten att ersätta livesända lektioner med förinspelad video vid oförutsedd händelse eller sjukdom.Varmt välkommen med din anmälan!

För anmälan och frågor använd kontaktknappen nedan eller mejl: info@pilatesforlife.se eller Charlotte 070-7763468